FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok bez stronicowania (rolka)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Widok z podziałem na strony: strona 2 z 3Strony:  <-  1  2  3  -> 
31-10-12 23:02  Odp: Narzędzia modelarskie w Lidlu
szebi 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 10
Galerie - 11

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Dremel - jedyne co wyznaję. Z reszty szajsu się już wyleczyłem.

--
Stocznia w Kure szykuje się do prac....
GG: 2022578

Odpowiedz na tę wiadomość 

01-11-12 21:28  Odp: Narzędzia modelarskie w Lidlu
Sprudin 

Na Forum:
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 1
Galerie - 6

Ta, Dremel też ma bicia, jest do tego głośny. Jak już chcecie jakąś miniszlifierkę to tylko Proxxon. Trochę droższa zabawka ale za to jakościowo bomba.
Co do tarczek. Co z tego, że jest ich kilkadziesiąt, skoro posypią się błyskawicznie? Nie polecam także działania z nimi bez okularów ochronnych....

Pozdrawiam

--
Hope is the first step on road to disappointment.

01-11-12 21:54  Odp: Narzędzia modelarskie w Lidlu
szebi 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 10
Galerie - 11

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Sprudin, ja nie mam dremela z niższej półki ;) Mnie nic nie bije i chodzi równo ;) Jeśli chodzi o tarczki, używam dentystycznych diamentowych.

--

Post zmieniony (01-11-12 21:55)

01-11-12 22:46  Odp: Narzędzia modelarskie w Lidlu
PiterATS 

Na Forum:
Relacje z galerią - 6
Galerie - 10

Szebi, tylko szkopuł polega właśnie na tym, że Dremel- ten oryginalny Dremel z wyższej półki, jest gorszy od Proxxona. To obiegowa opinia, ale myślę że to bardziej kwestia własnych preferencji co do tego czy ktoś woli chińskiego czy oryginalnego Dremela albo Proxxona.

01-11-12 22:47  Odp: Narzędzia modelarskie w Lidlu
JaCkyL 

Na Forum:
Relacje z galerią - 2
Galerie - 20

Tak naprawdę, powiedzcie do czego używacie narzędzi typu "dremel" w modelarstwie kartonowym?

02-11-12 08:33  Odp: Narzędzia modelarskie w Lidlu
Łosiu 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 4
Galerie - 1

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Osobiście to do toczenia kółek i obcinania równo grubszych drucików :-)

--
Się robi: coś...
skończone ORP Błyskawica 1:300 MO , OS2U Kingfisher 1:33 Orlik , Nowgorod 1:200 Pro-Model , Kamow A-7 1:33 Orlik , TKS 1:25 GPM , Od2 1:25 Modelik

02-11-12 08:59  Odp: Narzędzia modelarskie w Lidlu
amz20 

Na Forum:
Galerie - 1

Żadne tam Dremele srele i sroty i pierdoty przereklamowane , drogie , nie ergonomiczne , głośne , ciężkie , ot co czasem się przyda np przy polerowaniu bieżni kół parowozów. Stosowany raz w roku to po co zaraz przepłacony Dremel wystarczy to z Lidla. Na co dzień i nader często stosuję coś takiego -
http://allegro.pl/zestaw-manicure-pedicure-szlifierka-suszarka-d425-i2586192725.html żonka mi dała w wieczystą dzierżawę.
Jedną końcówkę przerobiłem w ten sposób że przykręcam sobie tarczki ścierne wycinane z różnych gradacji papierów ściernych . Ten zestaw w zupełności wystarczy , jest bardzo cichy , niesamowicie poręczny ( mieści się w dłoni ) , ma wbudowane akumulatorki więc żadnch kabli , zawsze pod ręką i pół stołu nie zawala.

02-11-12 09:17  Odp: Narzędzia modelarskie w Lidlu
Mariaszek 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 11
Galerie - 4

AMZ20 – a żonka oddała Ci w wieczystą dzierżawę bo niezadowolona? Bo gdyby była zadowolona, to swojej też bym to chętnie kupił (zyskując w ten szczwany sposób ciekawe narzędzie:)). W końcu jej zadowolenie = moje zadowolenie:).

02-11-12 09:26  Odp: Narzędzia modelarskie w Lidlu
amz20 

Na Forum:
Galerie - 1

Mariaszek - Żonka zadowolona i ja też ,obopólna korzyść taka symbioza wręcz powstała dzięki temu narzędziu :-) Z czystym sumieniem polecam , możesz to sobie znaczy się żonce na prezent kupić -będziesz miał fajną rzecz.

Post zmieniony (02-11-12 09:43)

02-11-12 09:39  Odp: Narzędzia modelarskie w Lidlu
Mariaszek 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 11
Galerie - 4

I to jest własnie to - obopólne zadowolenie to podstawa udanego związku:). Dzięki.

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Widok z podziałem na strony: strona 2 z 3Strony:  <-  1  2  3  ->