mad_vins
Na Forum: Relacje w toku - 1
|
Od roku czekają aż wydawnictwo wydrukuje. Na to nie mam wpływu. Oczywiście inne projekty się rysują.
Projekty, które czekają na druk to.. Moje dawne. Z czego P-39 jest przebudowana/poprawiona i ma najnowsze rozwiązania graficzne. Przebudowaną logikę montażu kabiny. Nowe śmigła i kołpaki. Całkowicie nowy przód kadłuba. Nowe elementy podwozia. Do zestawu podwieszeń doszła bomba. Miałem sporo czasu na analizę dokumentacji i dopracowanie tego projektu. Zmodyfikowana struktura wewnętrzna. Model będzie bardziej przyjazny dla sklejającego, w szczególności przedział kabinowy.
Cztery wersje malowania. Dwie podwersje. D1 oraz K-1.
Wydany będzie w formacie A-3, w standardzie Fly Model. Instrukcja hybrydowa: rysunki 3D oraz przekroje.

Czcionka cyfr 1:1 z dokumentacji fotograficznej egzemplarzy z tego okresu i teatrów. Spędziłem mnóstwo czasu i podszedłem do tematu z maksymalną starannością dla odwzorowania detali płatowca, malowania, czcionek napisów i cyfr. Ewolucja modelu P-39 trwała z przerwami kilka lat. "Ciągłe delegacje"... Skleiłem moje poprzednie wydanie i wszystkie mankamenty konstrukcji modelu, moim zdaniem, wyeliminowałem.
Tak się przedstawia sklejona, prze ze mnie osobiście P-39:

Na temat nad czym pracuję nie mogę na razie zdradzić.
Post zmieniony (17-12-21 19:26)
|