Kedzier
Na Forum: Relacje w toku - 1 Relacje z galerią - 7 Galerie - 7
- 1
|
Dzięki stachooo, jednak nie do końca się z Tobą zgadzam - kamuflaż jest dla mnie zupełnie nieatrakcyjny, a do tego dość jasny, przez co wychodzą wszystkie niedoskonałości retuszu. Zdecydowałem się na ten model, ponieważ nie chciało mi się dłużej czekać na kolejne wydanie Bf-109 przez AH i z tego co się orientuję jest to jedyne wydanie z osobnymi slotami, które wg mnie bardzo uatrakcyjniają bryłę samolotu.
Skrzydła doklejone, zatem czas na krótką aktualizację. Połączenie płata z kadłubem nie wyszło idealnie, zwłaszcza w przedniej części zatem postanowiłem dokleić pylon zbiornika paliwa (wg instrukcji ten konkretny samolot prawdopodobnie go nie posiadał), aby chociaż trochę zasłonić to połączenie - a do tego byłem zadowolony z tego jak mi wyszedł, zatem żal było go nie wykorzystać :) Standardowo najwięcej problem sprawiła mi przednia część przejścia kadłub-skrzydło - mimo wielokrotnego nasączania i wielokrotnego formowania nie udało mi się przykleić tego elementu bez nacinania - na szczęście odrobina retuszu i duża ilość lakieru matowego ukryły wymęczoną powierzchnie. Miałem również problem w przyklejaniem owiewek na górnej części przejścia kadłub-skrzydło - po uformowaniu kopułek pozostawało ok. 0,5mm białe pole wokół owiewki, zatem zmuszony byłem je wyretuszować, ponieważ nie byłem już w stanie spłaszczyć elementu, bez szczelin między listkami. Oprócz tych dwóch mankamentów reszta wyszła zadowalająco (przynajmniej tak mi się wydaje).
Stan obecny:

I kilka zbliżeń:

|