Guciu
Na Forum: Relacje w toku - 3 Relacje z galerią - 17 Galerie - 78
W Rupieciarni: Do poprawienia - 8
|
Ahoj!
Dziękuję za kolejne miłe słowa!
Nie spieszyłem z tym postem, bo miałem nadzieję wstawić zdjęcia na drewnianej podstawce, ale niestety rodzinne spotkanie przy świętach nie zaowocowało pozyskaniem tejże. Szwagier oznajmił iż się nie wyrobił... jak to mówią -niby człowiek wiedział, ale jednak się łudził :) Jak będzie gotowa i do mnie dotrze to pewnie wstawię zdjecie.
Mariaszek -czy każdy kolejny lepszy? Trudno powiedzieć. Na pewno inny :) Staram się tak dobierać tematy, żeby różnych niuansów konstrukcyjnych "liznąć". Pewne rozwiązania się znów powtarzają, inne trafiają się po raz pierwszy. Także niektóre elementy są bardziej dopracowane, inne debiutują na warsztacie. Niby człowiek 20 lat w kartonie dłubie, ale żagle to specyficzna dziedzina i ogrom wiedzy, nowych technik, terminologia i człowiek ciągle czuje się zielony. Niemniej przyznam, patrząc na wcześniejsze modele myślę sobie "a to mogłem zrobić tak, a to inaczej, a tego szkoda że nie dorobiłem"; tak samo będzie z Revenge po kolejnych żaglowcach (a właściwie już tak jest hehe).
Seahorse -te jufersy cięte laserem w drobnym rozmiarze jeszcze dają radę. Żywiczne, fakt, trudno przebić co do powtarzalności, nawet te drewniane nie są takie do końca cudowne, bo otwory ponawiercane są różnie, część i tak leci do kosza. Jedyne czego bym się obawiał, to że przy maltretowaniu pomalowanego jufersa (mocowanie, wiązanie talrepu) pościera się farba. Ale pewnie obawiam się niepotrzebnie. No nic, jak wrzucisz do oferty to wrzucisz, luźna sugestia po stwierdzeniu pewnego deficytu na rynku. Wiem, że organizowanie nam takich dodatków pachnie bardziej filantropią niż zyskiem wartym fatygi ;)
Stug -mam propozycję, zarzuć 5 tematów kołowych lub gąsienicowych, skala 1:25 lub 1:35 (kartonowych rzecz jasna ;) ), które chciałbyś zobaczyć w relacji. Mam w szafie z 60cm bieżących modeli, w tym pojazdy, które potencjalnie chciałbym kiedyś skleić (powiedzmy, że około 15 kandydatów). Jeśli coś się pokryje, to uczciwie potwierdzę i w ciągu najbliższego kwartału wrzucę na matę. W zamian zakaz marudzenia przy kolejnych 5 żaglowcach hihi.

Kudłaty -dzięki za wsparcie moralne, bo widzisz jak żeglarze mają ciężko :D ...no i złóż tę fruwającą dwururkę i wracaj na morze!
Pozdrawiam
--
Skończone: Sao Gabriel, Duyfken, HMS Alert, Carro Veloce C.V. 35, Ursus wz.29, PaK 43/41, Cristobal Colon, Voisin LA III, P-39 Q Airacobra, TKS, Kanone 18, Revenge
"Głupota ma pewien urok, ignorancja nie. " -Frank Zappa
|