pacyn
Na Forum: Relacje w toku - 2
|
Witam, chciałem się zając projektem który nie daje mi spać odkąd w premierze wydania modelu poniosłem z nim klęskę;(. Teraz po nabytych latach doświadczeń chciałem się z nim zmierzyć ponownie. W nadziei że zawiśnie godnie pod sufitem koło swoich odrzutowych ,,towarzyszy'' (Mig 29 od M.M, F-14 od M.M, F-16 od M.M. itp). Znalazłem relacje budowy naszych kolegów z forum BeBe oraz Matrix OST, będę starał się jakoś uważać na błędy jakie zostały opisane w relacjach. W nadziei że będę mógł liczyć na pomoc i rady z waszej strony. Na początek z racji na dość spore modelowanie części kadłuba chciałem arkusze zaimpregnować rozpuszczonym Kaponem by na ostrych zgięciach segmentów papier się nie ,,strzępił'' i nie tracił koloru. Nie ukrywam że nie impregnowałem jeszcze arkuszy modelu, czy właściwości fizyczne do modelowania części ulegną zmianom ? z tego co czytałem leciuteńko arkusze będą przyciemnione w zależności od rozcieńczenia lakieru, lecz przy dość jaskrawej szacie kolorów w opracowaniu modelu nie powinno zbytnio przeszkadzać.

|