Teich
Na Forum: Relacje z galerią - 1
- 28
|
Thunder909 napisa;
"Z tylu gorna czesc dachu jest za krotka,ksztalt tylniej szyby nieprawidlowy, tylne lampy sa za wysoko + nieprawidlowy ksztalt zderzaka. Z boku nieprawidlowy ksztalt nadkoli,ten uskok na dachu jest za duzy i nieprawidlowy ksztalt czesci pod przednia szyba. Zle zrobione sa reflektory ,powinny byc troche wglebione .Przedni zderzak takze nieprawidlowy , w orginale nie jest taki plaski. To tylko troche co wpadlo w oko po porownaniu zdjec i tej surowki. Jak zwykle karykatura nie model .Szkoda bo temat bombowy, wykonanie katastrofa."
Po pierwsze skąd wiadomo, że to wersja H9-21?
Z okładki to nie wynika..
Egzemplarzy H9 wyprodukowano tak wiele i w dodatku zmieniały się z biegiem czasu u samych użytkowników ,że powyższe uwagi wydają się być zwykłym malkontenctwem i wpisywaniem się w nurt krytykanctwa ( po co pisać ,że uskok nie taki jak np nie ma drzwi kierowcy - i to tez prawidłowe, bo wraz zz akupem licencji na Berlieta zmieniło się PoRD, które wycofało zapis o osobnych drzwiach dla kierowcy w autobsach, i tym samym drzwi kierowcy zniknęły). Codziennie widuję H9tkę z PKS Piaseczno , która ma całkowicie płaski tył , nieproporcjonalną szybę i dotego lampy jak z Ikarusa. Pamiętam jak mój były dyrektor opowiadał jak w Pilawie robili generalki H9tek- składało je się z tego co było, niektóre były konwersją innych wczesniej skasowanych. Zresztą co bym nie napisal i tak , każdy kto się odwezwie będzie mial swoją rację.
Dla mnie jest to już model kultowy i wielkie dzięki dla Answera, że zdecydował się na taki własnie model a nie 38 wersję Me109,, choć prawdę powiedziawszy liczyłem bardziej na wydawnictwo pana Olesia..
Post zmieniony (18-02-10 07:59)
|