Piterski
Na Forum: Relacje w toku - 9 Relacje z galerią - 1
- 1
|
Pogaduchy
Cześć Pawle, skończony będzie na pewno, i już trwają rozważania na temat co następne trafi pod skalpel. Planuje niszczyciel ale jeszcze nie do końca jestem pewien który to będzie.
Kilka dni byłem wyłączony z użytku modelarskiego. Wirus powodował niekontrolowane trąby powietrzne na biurku, a i przeciekałam jak stary durszlak.
Najgorsze chyba mam za sobą i od kilku dni coś się znowu dzieje.
Kadłub jest już z kompletnym układem sterowym i napędowym. Cały już docelowo polakierowany matowym Humbrolem i powiem Wam, że zaczyna mi to w końcu cieszyć oczy. Generalnie pracy sporo, mimo że mało efektownej, bo retusz, lakierowanie czas zajmują, a efektów spektakularnych nie ma.
Co do mojej decyzji, o użyciu w taki nie inny sposób, kredek akwarelowych to w tym przypadku uważam, że to był bardzo dobry ruch. Mimo że często było to na zasadzie ... zobaczymy co z tego wyjdzie.
Po projekcie trochę skaczę bo trafia się czasem element którego jeszcze nie potrafię sobie w całości wyobrazić.
Nie mam np pojęcia jak to ma być sklejone. Rysunku poglądowego dla tej strony burty brakuje. Plany Modelarskie mi tego do końca nie wyjaśniają. Pewnie skończy się na rozpoznaniu bojem.
To jest chyba stojak na węże przeciwpożarowe.

Relacja
Jak wspomniałem udało mi się z powodzeniem zakończyć lakierowanie całego kadłuba, trochę miałem przy tym niespodzianek ale 10 letni Humbrol nakładany pędzlem dał przyzwoity efekt.
Z nowości, to w ramach montażu wyposażenia pokładowego zainstalowałem koło ratunkowe. Stojak formowany za pomocą BCG

CDN...
--
W budowie: Halny;
|