Hastur
Na Forum: Relacje w toku - 1 Relacje z galerią - 7 Galerie - 7
- 3
|
Priviet! Oj przeciągnął się ten urlop, ale już szybciutko wracamy do kuterka.
stary, wycinanka wpisała się w siermiężność epoki z której pochodziły kutry D-3 i nie oferuje nie tylko żadnego zapasu koloru, ale również np. podstawki, czy wewnętrznej oklejki ścian nadbudówki, mimo zachowania wnętrza tejże. Ale, damy radę!
Od ostatniej aktualizacji przybyła stewa dziobowa, przechodząca w stępkę. Stewa ma zamienione kolory w stosunku do kamuflażu kutra (czyli zielony przy dnie, a szary na górze). Nie wiem czy to babol, czy tak ma być, więc zostawiłem. Spasowanie dobre.
Następnie przyszły śruby, które pomalowałem, bo nie odpowiadał mi ich pomarańczowy kolor. Mogłem nieco bardziej rozcieńczyć farbę :/
Przy śrubach mam dwie uwagi. Szablon wału jest nieco za długi i trzeba go trochę skrócić. Autor proponuje 0,7 mm średnicy. Ja dałem 0,8 mm, bo jakoś za cienko wyglądał. Druga uwaga jest taka, że nie ma zaznaczonych miejsc przyklejenia łopat śruby, więc trzeba samemu pilnować symetrii i kątów. Wyszło to tak:

Przy sterach trafiłem na pierwsze drobne elementy.

Ciężko było to wydłubać i wyszło tak sobie:

Spasowanie sterów bez zarzutu.
W ten sposób mamy ukończone "podwozie" i następnej odsłonie wychodzimy na pokład :)
Całość na tymczasowej podstawce:

Do zobaczenia...
--
Pozdrawiam,
Hastur
"Mądry się czasem wygłupia, za to głupi się wiecznie wymądrza."
Na macie: Dardo,
W porcie: s/y Spray, kuter D-3, Holk, Koga
Architektura: Ustka, Sv. Katerina, Okusa, Chasuyama
|