radek111
Na Forum: Relacje w toku - 3 Relacje z galerią - 1
W Rupieciarni: Do poprawienia - 2
|
Sklejanie kół tych laserowych to dla mnie też mordownia ,ze względu na bardzo pracochłonny proces ,ale jakoś to opanowałem i mam sposób na to - a mianowicie każde koło składa się z dwóch do czterech elementów szprychowych ja smaruje każdy element szprych,delikatnie klejem wikolem a następnie powoli łączę ze sobą ,wikolem dla tego że powoli zasycha i mamy możliwość korygowania i spasowania szprychy aby jak najmniej było potem szlifowania poza tym wikol się nie ciągnie jak polimerowy i po zaschnięciu jest twardy i przeźroczysty ,potem po wyschnięciu nasączam rzadkim cyjanoakrylem i po wsiąknięciu i stwardnieniu szlifuje małym pilnikiem szprychy .Potem podkład i właściwe malowanie ,każdy ma pewnie swoje metody .
Kiedyś sklejałem klejem polimerowym ale za bardzo się ciągnie i denerwują mnie te powstające nitki ,tego kleju używam tylko na podklejenie jakiś większych elementów ,a przy mniejszych dobrze się sprawdza w moim przypadku pattex repair total nie ciągnie się tak i nie robią się nitki a jest bardzo uniwersalny a do tego pattex ultra gel na drobnice ,pozdrawiam i życzę wytrwałości .
|