FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 34 z 36Strony:  <=  <-  32  33  34  35  36  ->  => 
01-01-25 19:20  Odp: [Relacja/Galeria] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
stary 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5
Galerie - 1

- 2

Nakrętki motylkowe, kłódeczki i masa innych cudeniek. A wszystko podane ze smakiem, pięknie współgra ze sobą i nie jest przesadzone w żadną stronę. To jakiś modelarski obłęd ;-)
Wspaniała praca i genialny efekt końcowy.

--
Ukończone
HMCS AGASSIZ
Okręt WOP
Holownik portowy
KOMINTERN ciągnik gąsienicowy
Jacht motorowy WITEK

01-01-25 19:20  Odp: [Relacja/Galeria] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
JaCkyL 

Na Forum:
Relacje z galerią - 2
Galerie - 28

Miałem pokazać mojego Stuga... Już mi się odechciało.
Piękna praca ! Gratulacje !!!

01-01-25 21:02  Odp: [Relacja/Galeria] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
StuGu 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 14

Grupa: GEKO

Dzięki Panowie za pozytywny odbiór mojej pracy:-)
Miłe słowa od mistrzów, którzy sami wykonują genialne modele, dają dodatkowe punkty do satysfkacji:-)
Oczywiście kilka rzeczy można by zrobić lepiej, dokładniej, ale nie będę się biczował - to dotychczas najbardziej skomplikowany model, który popełniłem. I wyszedł - jak można mniemać po Waszych postach - całkiem znośnie:>

Viz - bazą pod washa jest u mnie błyszczący lakier akrylowy Mr.Hobby (obecnie GX112) nakładany za pomocą aerografu. Wcześniej impregnuję papier błyszczącym lakierem olejnym Revell. Na ten błyszczący akryl po wykonaniu washa czy innych technik nakładam lakier matowy Mr.Hobby (GX113), a na to dopiero pigmenty utrwalone Pigment Fixerem.
W następnym modelu będę chciał spróbować technik weatheringu opartych na farbach olejnych - mam zestaw tubek Abteilung 502 - zobaczymy, co z tego wyjdzie:-)

Chopin - poza technikami, które zastosowałem na StuGu, nie zamierzam raczej malować kolejnych modeli po całości, więc epoka jeszcze trwa, acz ewoluuje:-) Mój "standard plus" pasuje jak widać nie tylko mnie:-) Tutaj odpuściłem jedynie filtr, ale kto wie, jakie zabawy zafunduję sobie w kolejnej relacji:-)

A co następne? Casting jeszcze trwa, a wybór jest trudny z uwagi na różnorodność fajnych model w szufladzie:-)
Mam nadzieję, że niedługo będę mógł Was zanudzać kolejną relacją z budowy:-)

--
StuGu

Relacja w toku - Charron-Nakaszidze

Relacja/galeria - StuG Ausf. F / ChTZ-16 / FAI-M / T-50 / T-37A Modelik / Pz.Inż. 130 / Ha-Go / T-37A Orlik / L6/40 / 7TP Dwuwieżowy

02-01-25 01:03  Odp: [Relacja/Galeria] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
Karas 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

Te Twoje podmalówki standardu, szczególnie mocno wyjeżdżają w moje klimaty, bo też uderzam właśnie w podobne nuty, podmalówki i washe, ale nie malowanie po całości, tak aby było widać oryginalny kolor i raster wycinanki. Jedyna różnica, że ja jednak chyba pozostanę w tematach morskich. Choć szalenie Ci zazdroszczę (w pozytywnym znaczeniu) jak dobrze radzisz sobie z pancerką, której ja ze strachu unikam.
Jeszcze raz grabeczki.

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk

02-01-25 09:26  Odp: [Relacja/Galeria] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
Jasiek 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 9
Galerie - 3

Dla mnie rewelacja i niedościgniony wzór do naśladowania! Super model!

--
Pozdrawiam!

02-01-25 09:29  Odp: [Relacja/Galeria] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
StuGu 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 14

Grupa: GEKO

Karas - z tym unikaniem pancerki w postaci relacji z budowy M60 i Borsuka to oczywiście żart noworoczny?;-) Jak tak Ci wychodzi pancerka z pełnymi strachu gaciami, to co by było, gdybyś przestał się bać pojazdów:-)?

--
StuGu

Relacja w toku - Charron-Nakaszidze

Relacja/galeria - StuG Ausf. F / ChTZ-16 / FAI-M / T-50 / T-37A Modelik / Pz.Inż. 130 / Ha-Go / T-37A Orlik / L6/40 / 7TP Dwuwieżowy

02-01-25 10:43  Odp: [Relacja/Galeria] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
Karas 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

Nie, nie. Chodzi mi o próby ich washowania, bojem siem, bo niumim : ] dlatego wolę dłubać już takie z naniesionymi plamkami przez drukanie. hehe

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk

02-01-25 21:41  Odp: [Relacja/Galeria] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
Piotr P. 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 3
Galerie - 3

- 1

Wow! No i oto jest StuG z pod ręki StuGa. Model iście zjawiskowy. Detal jak zwykle wgniata w podłogę, wszelkie brudzenie i efekty graficzne takie jakie u Ciebie lubię czyli nie przysłaniające całej włożonej w model pracy i jedynie dodające smaczku całości. Dotychczas to T-50 był dla mnie Twoim najlepszym modelem ale oto jest nowy król :-) Jedyne co trochę odstaje według mnie to gąski w rzucie z boku i chyba wiesz o co mi chodzi. Trochę szkoda że nie podjąłeś wyzwania ale doskonale Cię rozumiem. Te gąski to i tak kartonowe mistrzostwo świata, jak i cały model zresztą. Szczere gratulacje z mojej strony i czekam na szok związany z Twoim kolejnym projektem :-) Fajnie jakbyś na matę wrzucił coś egzotyczniejszego jak np. Char B1-bis ;-) Pozdrawiam!

--
Pozdrawiam
Piotrek

02-01-25 22:28  Odp: [Relacja/Galeria] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
MARIUSZ 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 21
Galerie - 9

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 4

- 10

Grupa: ŁSM

StuGu ; zanudzaj nas kolejnymi relacjami…!
Ja przynajmniej nie mogę się już doczekać !

--
Pozdrawiam wszystkich ! MARIUSZ

Mam profil na FB.

03-01-25 07:44  Odp: [Relacja/Galeria] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
Windus 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 1
Galerie - 5

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

- 1

Pięknie to wygląda.
Gratuluję wykonania.

--
Skończone:
Bell AH-1F "Cobra", PZL W3-W "Sokół", Pantera, Sopwith F.1 Camel, Hawker Hurricane Mk.IIB, Messerschmitt Me 109 F-4, F-104G Starfighter, Mirage F1CT
W toku:
IJN Oyodo

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 34 z 36Strony:  <=  <-  32  33  34  35  36  ->  => 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024