StuGu
moderator
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 14
Grupa: GEKO
|
Dzięki Panowie za pozytywny odbiór mojej pracy:-)
Miłe słowa od mistrzów, którzy sami wykonują genialne modele, dają dodatkowe punkty do satysfkacji:-)
Oczywiście kilka rzeczy można by zrobić lepiej, dokładniej, ale nie będę się biczował - to dotychczas najbardziej skomplikowany model, który popełniłem. I wyszedł - jak można mniemać po Waszych postach - całkiem znośnie:>
Viz - bazą pod washa jest u mnie błyszczący lakier akrylowy Mr.Hobby (obecnie GX112) nakładany za pomocą aerografu. Wcześniej impregnuję papier błyszczącym lakierem olejnym Revell. Na ten błyszczący akryl po wykonaniu washa czy innych technik nakładam lakier matowy Mr.Hobby (GX113), a na to dopiero pigmenty utrwalone Pigment Fixerem.
W następnym modelu będę chciał spróbować technik weatheringu opartych na farbach olejnych - mam zestaw tubek Abteilung 502 - zobaczymy, co z tego wyjdzie:-)
Chopin - poza technikami, które zastosowałem na StuGu, nie zamierzam raczej malować kolejnych modeli po całości, więc epoka jeszcze trwa, acz ewoluuje:-) Mój "standard plus" pasuje jak widać nie tylko mnie:-) Tutaj odpuściłem jedynie filtr, ale kto wie, jakie zabawy zafunduję sobie w kolejnej relacji:-)
A co następne? Casting jeszcze trwa, a wybór jest trudny z uwagi na różnorodność fajnych model w szufladzie:-)
Mam nadzieję, że niedługo będę mógł Was zanudzać kolejną relacją z budowy:-)
--
StuGu
Relacja w toku - Charron-Nakaszidze
Relacja/galeria - StuG Ausf. F / ChTZ-16 / FAI-M / T-50 / T-37A Modelik / Pz.Inż. 130 / Ha-Go / T-37A Orlik / L6/40 / 7TP Dwuwieżowy
|