Żółtodziób
Na Forum: Relacje w toku - 5 Relacje z galerią - 1
|
"... jak psuć , to do końca
potem odpoczniesz, ... "
Obżarstwo zakończone, można coś na forum wrzucić
Dotąd nie pokazywałem oklejek prawej burty, bo skleiłem pierwsze 2 jako pierwsze w ogóle
i wskutek omsknięcia ręki przy wycinaniu uzyskałem po sklejeniu takie paskudztwo:
dlatego przerzuciłem się z pracami na lewą burtę, prawą zozstawiając na potem
czyli do teraz...
...najpierw wymieniłem płytkę pod linią wodną, następnie mozolnie dopasowałem łatkę dla płytek poniżej pierwszej
Efekt prac remontowych bardzo mnie usatysfakcjonował
3 oklejkę od dziobu rozciąłem wzdłuż i dopasowałem starannie cegiełki.
Poszycie nadal formowałem na kadłubie i kleiłem w powietrzu.
Stwierdziłem, że cegiełki jestem w stanie dopasować wystarczająco dokładnie bez rozcinania wzdłuż,
więc 4tą dokleiłem do reszty. Sklejone razem 1-4 przykleiłem do kadłuba pozostawiając niedoklejoną końcówkę,
żeby łatwiej dopasowywać dalsze oklejki.
5ka i 6ka zostały najpierw sklejone razem a potem doklejone do 1-4 a następnie od spodu posmarowane klejem i doklejone do podposzycia.
Wydaje mi się to optymalną metodą.Fota na dole jeszcze przed klejeniem do podposzycia - na razie dno nie malowane.
Kleję dalej ten kadłub, ale już wybitnie jako poligonowo-treningowy ("co? ja nie dam rady? Czym mje piwo !" 😉 ), ponieważ równolegle pracuję
and własną wersją kadłuba w 3D w oparciu o skany wycinanki.
@fitter - wysłałem do ciebie mejla ale moglibyśmy też pogadać. Mam parę pytań, których nie chcę załatwiać na forum
jakby co to
najpierw 606
potem 719
a na końcu 425
--
pozdro
Wojtek
...może i lepię powoli, ale za to beznadziejnie....
Ja każdy model potrafię schrzanić, a jaka jest twoja super-moc ?
-------------------------------------------------------------------------------------
W lepieniu: Luxtorpeda , Cerkiew , Bussard , Alkett , America
Polepione : Kaplica M.B.Śnieżnej
Post zmieniony (24-12-24 23:12)
|