FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 3 z 3Strony:  <=  <-  1  2  3 
18-12-24 13:23  Odp: [R] ORP BURZA 1942 Mały Modelarz -
Tomasz75 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Cześć
na szybko wykonane "maty kokosowe " - element pominięty w wycinance, wykonałem 2 szt

tymczasem pozdrawiam
Tomasz

30-12-24 10:11  Odp: [R] ORP BURZA 1942 Mały Modelarz -
Tomasz75 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Cześć Wszystkim
czas świątecznych biesiad zakończony, niestety nie wiele było czasu i możliwości aby coś zdziałać. Udało się zrobić pontony, z wycinankowych elementów to jedynie wielkość pontonu skopiowałem. Całość wykonana z cyny gr 2mm, nitki do oplotu oraz forniru, z którego wykonałem greting. Dno pontonu wykonane z zapasu koloru. Całość malowana farbami Vallejo.
ukształtowana cyna

oplot z nici

greting z forniru

ponton z dnem z zapasu koloru

całość

do następnego pozdrawiam
Tomasz

30-12-24 13:39  Odp: [R] ORP BURZA 1942 Mały Modelarz -
rykrol 

Na Forum:
Relacje w toku - 2

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Fajny pomysł z tymi tratwami.

07-01-25 15:10  Odp: [R] ORP BURZA 1942 Mały Modelarz -
Tomasz75 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Cześć
udało mi się złożyć platformę działa 76 mm. Kilka drobnostek dodanych od siebie w celu uplastycznienia platformy. Drutologia drut fi 0,4mm klejona CA. Barierkę, która ciężko było wyciąć w całości zastąpiłem profilem z PCW. Na dzień dzisiejszy brakuje jeszcze na platformie wyposażenia i samego działa ale to niebawem.

do następnego
Pozdrawiam Tomasz

--

13-01-25 13:16  Odp: [R] ORP BURZA 1942 Mały Modelarz -
Tomasz75 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Cześć wszystkim
Kominy - kolejny krok do przodu- wykonane na bazie planów z MO i tych które są w samej wycinance. Obręcze na kominach zrobione przy użyciu laserowych części z Answera. Drabiny do lasery z zapasów własnych. Na ostatnim kominie brakuje drabiny - zostanie dodana po umiejscowieniu kominów na pokładzie. Wszystkie rury widoczne wokół kominów wykonałem z profili plastikowych o różnych średnicach, natomiast zakończenia i obejmy to papier.

Do następnego
Tomasz

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 3 z 3Strony:  <=  <-  1  2  3 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024