FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1 
11-01-25 14:47  [Pytanie] Lutzow 1942 GPM
Kamil89   

Witam serdecznie. Dzisiaj właśnie ukończyłem mój 2 model DKM pancernik Bismarck, zrobiłem już Graf Spee oraz Bisa długo się zastanawiałem się nad kolejnym pancernikiem i wybór padł na Lutzow. Zdaję sobie sprawę że Graf spee oraz Bismarck to są stare opracowania przeglądałem arkusze innych pancerników Bluchera Leipziga oraz Prinz Eugen z avangard, z tych wszystkich opracowań Lutzow zdaje się najprostszy do pracy. Tutaj moje pytanie skierowane do państwa czy ktoś już z was kleił go albo jest w trakcie ? Nie ukrywam że robiąc poprzednie modele posiłkowałem się relacjami i zdjęciami gotowców, tutaj w samej wycinance nie ma zadnej instrukcji poza obrazkami trochę obawiam się takiej pracy w ciemno ze względu na moje małe doświadczenie. Nabyłem już literaturę Kagero, oglądając arkusze widzę że jest dużo więcej cześć do wycięcia uformowania itp byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek porady bądź opinie na temat tego modelu pozdrawiam.

11-01-25 17:11  Odp: [Pytanie] Lutzow 1942 GPM
Cordel 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 3
Galerie - 2

Siemka ;)
Na niemieckim forum była relacja z budowy:

https://www.die-kartonmodellbauer.de/forum/index.php?thread/10334-panzerschiff-l%C3%BCtzow-deutschland-von-gpm-1-200/&pageNo=1

Niestety, by zobaczyć zdjęcia w pełnej rozdzielczości, trzeba się zarejestrować.

Polecam również założyć relację z budowy np. na tym forum, w razie problemów będziesz mógł liczyć na jakąś pomoc ;)

Pozdrawiam i powodzenia ;)

--

11-01-25 18:11  Odp: [Pytanie] Lutzow 1942 GPM
Kamil89   

Dziękuje za odpowiedz ta relacja ratuje mi życie :) tylko tam jest sam kadłub ? Niestety zarejestrowałem się tam ale nie mogę nic zobaczyć mimo potwierdzonego konta. Relację napewno założę i niedługo zrobię galerie mojego Bisa

11-01-25 19:54  Odp: [Pytanie] Lutzow 1942 GPM
Cordel 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 3
Galerie - 2

Jeśli dobrze pamiętam, trzeba było gdzieś "klepnąć" jeden post, wtedy forum zaczynało działać xD
Na 3 stronie jest skromna galeria ukończonego modelu.

Pozdro ;)

--

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1Strony:  1 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024