Brystol
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 6 Galerie - 25
W Rupieciarni: Do poprawienia - 2
|
Panowie, po sklejeniu pierwszych dwóch elementów poszycia, zmieniam sposób oklejania kadłuba, okleję go pojedyńczymi "deskami" , po uprzednim wypełnieniu przestrzeni między wręgami.
Przyczyna: podczas dopasowywania i sklejania tych dwóch segmentow musiałem sie uciec do matactwa, gdyż w kilku miejscach pasy nie tworzyly jednej linii.
Dlatego, po kilkukrotnym kontakcie ze ścianą z rozbiegu, wywołałem głos w głowie, który nakazał mi robić poszycie z pojedynczych desek, i tak też będę czynił.
Z wypełnieniem nie będzie dużo roboty, bo kadłub ma 19 cm, ino sie kurzyć będzie ( notabene moje dwie byłe żony wyganiały mnie nawet w zimie na dwór, abo do piwnicy ,złorzecząc i gestykulując), ale tera to se moge ślifować do woli, gdzie i kiedy chce.
Matactwo z bliska
Autor modelu zrobił wregi z ostrym kantem na boku (pewno dla ułatwienia oklejania kadłuba segmentami z ząbkami)- przed wypełnieniem zniweluje te ostrość na łagodną obłość.
Na opublikowanych w 1992roku przez Muzeum Zeglugi w Bremerhaven planach, wręgi są "łagodne"
Plany te zostały wydane w tomie I, dwuczęściowej edycji o wraku z Bremy, ten tom to wielkie, ozdobne pudło z tektury, format trochę większy od A3, zawiera rodzaj książki z opisem elementów wraku i ich składaniu w całość, oraz 37! arkuszy szczegółowych planów w skali 1:10 i 1:20, arkusze o wymiarach ok. 120cm na 80cm, 120 na 40.
Autor tych planów to p.Werner Lahn, specjalista od budowy drewnianych statków, kierował wydobyciem i składaniem wraku.
Drugi tom, ukazał sie dopiero w 2003 roku, zawiera między innymi opis 18-letniej konserwacji wraku chemią i miliony innych ciekawostek
--
brystol jest gupi! lalalalaala!
Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Barkasa, Pudło, Dornier X, Dornier Wal, Zegar,Zero, Przyczepa, Kommissbrot, Messerschmitt
Post zmieniony (13-01-25 09:04)
|