FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 3Strony:  1  2  3  ->  => 
03-08-24 12:34  [N] Włoski myśliwiec pokładowy Reggiane Re.2000 „Catapultabile” GN - MODEL HOBBY
-MODEL-HOBBY- 

Wydawnictwo: 
Zapowiedzi i nowości

Trzecią nowością lipca jest Włoski myśliwiec pokładowy Reggiane Re.2000 "Catapultabile" GN.

Wspaniałe malowanie w pełni waloryzowanego modelu to ogromny atut tego dość małego ale atrakcyjnego myśliwca.
Arkusze modelu mozna zobaczyć w naszym sklepie internetowym i na profilu FB w albumie tego produktu.
Model i akcesoria już do kupienia w naszym sklepie:

MODEL HOBBY

Co już jest normą i nią pozostanie model dostępny z wyciętym laserem szkieletem i kabiną.

Obraz namalował genialny Arkadiusz Wróbel.

Zapraszamy!!!

--
MODEL HOBBY - RAJ MODELARZA

Post zmieniony (03-08-24 21:37)

03-08-24 12:38  Odp: [N] Włoski myśliwiec pokładowy Reggiane Re.2000 „Catapultabile” GN - MODEL HOBBY
skarczew   

Zapomniałeś podać kto jest autorem projektu ;).

03-08-24 13:02  Odp: [N] Włoski myśliwiec pokładowy Reggiane Re.2000 „Catapultabile” GN - MODEL HOBBY
QN 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 24
Galerie - 8

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

- 3

Mam pytanie.

Dlaczego dostępna jest tylko opcja ze szkieletem i oszkleniem kabiny?
Nie widziałem opcji zakupu samego modelu.

Taka opcja dla mnie jest nie do przyjęcia. Po co mi szkielet, który i tak standardowo wywalam?
Albo kabina, skoro sam robię lepsze niż jakakolwiek do tej pory kupiona przeze mnie gotowa ( a mam ich dobrze ponad 100)?

Nie chcę dodatków, które wyrzucę.

Rozumiem, że jak ktoś ma ochotę na stosowanie dodatków - niech sobie je zamówi.

Ale opcja typu kupisz model jak zapłacisz jeszcze za dodatki, które wyrzucisz, jest dla mnie wybitnie zniechęcająca.

--
Pozdrawiam

------------------------------------------------------------------------

03-08-24 13:53  Odp: [N] Włoski myśliwiec pokładowy Reggiane Re.2000 „Catapultabile” GN - MODEL HOBBY
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 6
Galerie - 25

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Chciałbym również prosić o podanie autora modelu.

-Co już jest normą i nią pozostanie model dostępny z wyciętym laserem szkieletem i kabiną-

no to jeszcze jedna prośba,

czy mogłoby by być normą pokazanie w zapowiedzi arkuszy czy arkusza ?

czy ta pełna waloryzacja to miljony elementów czy postarzanie z zewnątrz, czy to i to ?

--
brystol jest gupi! lalalalaala!

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Barkasa, Pudło, Dornier X, Dornier Wal, Zegar,Zero, Przyczepa, Kommissbrot, Messerschmitt

Post zmieniony (03-08-24 13:54)

03-08-24 18:26  Odp: [N] Włoski myśliwiec pokładowy Reggiane Re.2000 „Catapultabile” GN - MODEL HOBBY
MPaweł 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 6

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

- 1

Brawo! Dla mnie super informacja!

03-08-24 23:17  Odp: [N] Włoski myśliwiec pokładowy Reggiane Re.2000 „Catapultabile” GN - MODEL HOBBY
danielw 

Na Forum:
Relacje w toku - 2

Model bardzo ciekawy i brawo dla Wydawcy. Co do praktyki "wciskania" dodatków do każdego modelu i braku możliwości zakupu bez owych, to jest to jak dla mnie karygodne. Z zasady nie kupuję żadnych dodatków, a już z całą pewnością szkieletów które bardzo lubię wykonywać własnoręcznie zawsze je przy tym mocno modyfikuję, nie widzę więc powodu żeby być zmuszanym do ich zakupu.

--
Warsztat: Pz.Kpfw VI Ausf.H1 Tiger (Afryka) , Ursus A + TK3 (Wrzesień '39) , Ukończone: ----

04-08-24 00:30  Odp: [N] Włoski myśliwiec pokładowy Reggiane Re.2000 „Catapultabile” GN - MODEL HOBBY
skarczew   

Nie doprosiliśmy się informacji o autorze projektu tutaj, więc przekazuję to co pokazało się na FB:
- Autorem jest Александр Фабричный (co podejrzewałem zresztą, bo praktycznie ta sama maszyna była wydana w Бумажное Моделирование).

Parę fotek z FB:

----

----

--

Post zmieniony (04-08-24 02:31)

04-08-24 10:43  Odp: [N] Włoski myśliwiec pokładowy Reggiane Re.2000 „Catapultabile” GN - MODEL HOBBY
Panda   

Temat ciekawy.
Niestety ,,przymusowy" zestaw nie dla mnie. Wolałbym sam model i do wyboru, jeśli chcę i potrzebuję, to dokupuję akcesoria.
Z zasady kupuję same modele i co najwyżej kabinki przy skomplikowanych kształtach.
Ceny też są już kosmiczne, co tym bardziej by mnie skłaniało do kupna samego modelu.

04-08-24 13:48  Odp: [N] Włoski myśliwiec pokładowy Reggiane Re.2000 „Catapultabile” GN - MODEL HOBBY
Łosiu 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 4
Galerie - 1

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Bez przesady. Gomix też ostatnie modele wydał z wręgami, nie zauważyłem oburzenia. Jeżeli statystycznie i tak większość klientów kupuje komplety, to pewnie kosztowo i logistycznie łatwiej i taniej (oczywiście dla wydawnictwa ;-) ) przygotować gotowe zestawy a nie robić osobne produkty.

--
Się robi: coś...
skończone ORP Błyskawica 1:300 MO , OS2U Kingfisher 1:33 Orlik , Nowgorod 1:200 Pro-Model , Kamow A-7 1:33 Orlik , TKS 1:25 GPM , Od2 1:25 Modelik ,ISU-152 Modelik 1:25

Post zmieniony (04-08-24 16:45)

04-08-24 16:32  Odp: [N] Włoski myśliwiec pokładowy Reggiane Re.2000 „Catapultabile” GN - MODEL HOBBY
eruc13   

No niestety, wycinane szkielety dodane do modelu stają się normą.
Zaznaczam że w takim modelu nie znajdziemy tradycyjnie drukowanych arkuszy ze szkieletem. W pewnym sensie ogranicza to piractwo.

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 3Strony:  1  2  3  ->  => 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024