STATKI I OKRĘTY   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

Tematyka szkutnicza, marynistyczna, okręty, statki, historia, dokumentacja, linki do ciekawych stron itp...

Uwaga! W tym dziale NIE WPISUJEMY postow "kartonowych".

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 3Strony:  1  2  3  ->  => 
05-03-14 11:44  Ścigacz o.p. PMW typu Kronsztadt
THEO 

Na Forum:
Relacje w toku - 2

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Zajrzyjcie do najnowszego Modelarza - 2/2014. Są tam materiały na temat naszych ścigaczy o.p.
Służyły one kilkanaście lat w MW, pierwszy arkusz planów jest zapowiedzią świetnego źródła
pomocnego przy budowie modelu. W MM był ten ścigacz, ale model był bardzo uproszczony . Teraz będą plany modelarskie
na czterech arkuszach A2. Nie kupuję Modelarza na bieżąco, przeglądam i jak cos znajdę dla siebie, to biorę. Ten numer warto kupić

05-03-14 13:08  Odp: Ścigacz o.p. PMW typu Kronsztadt
JKorjat 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 3
Galerie - 1

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 31

- 3

Widziałem, zakupiłem :) mam nadzieje że nie każą długo czekać na resztę planów :)

07-03-14 16:32  Odp: Ścigacz o.p. PMW typu Kronsztadt
Extra Model   

Jaka jest skala i kto jest autorem planów?

--
www.extramodel.pl

07-03-14 18:14  Odp: Ścigacz o.p. PMW typu Kronsztadt
THEO 

Na Forum:
Relacje w toku - 2

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Na pierwszym arkuszu są generalka plus przekroje w skali 1/100. Autorem planów jest Pan Schmidt, znany
z planów Wichra pierwszego i drugiego.

09-03-14 15:29  Odp: Ścigacz o.p. PMW typu Kronsztadt
MacGregor 

Na Forum:
Galerie - 1

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Chwała MODELARZOWI za te plany! Ja już kilka lat temu przestałem kupować ten zasłużony miesięcznik, bo nic nie mogłem tam ciekawego dla siebie znaleźć. Jeśli jednak Redakcja powraca do prezentowania takich planów, jak ten DS, to będę musiał uderzyć się w klatę i powrócić do kupowania MODELARZA, który zacząłem kupować bodajże w 1974 roku. Więcej planów polskich okrętów, na dobrym poziomie, szczególnie okrętów z czasów PRL!

--
MacGregor

04-04-14 17:24  Odp: Ścigacz o.p. PMW typu Kronsztadt
MacGregor 

Na Forum:
Galerie - 1

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Jest już w kioskach 3 numer MODELARZA z drugą częścią planów DSa. Warto kupić!

--
MacGregor

04-04-14 18:35  Odp: Ścigacz o.p. PMW typu Kronsztadt
rykrol 

Na Forum:
Relacje w toku - 2

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Szkoda tylko, że nie ma tam zdjęć jak w pierwszej części. A przydałby się, jako uzupełnienie.

04-04-14 22:40  Odp: Ścigacz o.p. PMW typu Kronsztadt
THEO 

Na Forum:
Relacje w toku - 2

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Wątpię żeby oprócz planów wydawanych po jednym arkuszu na numer Modelarza coś więcej
się ukazało. Opis w numerze 2 wyglądał na zakończony.
A same plany bardzo dobre.

04-05-14 17:45  Odp: Ścigacz o.p. PMW typu Kronsztadt
rykrol 

Na Forum:
Relacje w toku - 2

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Dziś nabyłem Modelarza 4/2014. Rysunki Kronsztada. REWELACYJNE. Szkoda, że nie ma opisów pod niektóre elementy. Które uzmysłowiłyby mi, co znajduje się na rysunku?.

05-05-14 23:35  Odp: Ścigacz o.p. PMW typu Kronsztadt
spec model 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1

Jeśli ktokolwiek chce narysować, sporządzić, plany modelarskie, to właśnie tak mają wyglądać jak te prezentowanego DS'a. Są bardzo przejrzyste, delikatna kreska rysunkowa, rzuty poglądowe czytelne. To w oczach modelarza zasługuje na uznanie i chętnie się do nich zagląda jako materiału poglądowego budując inne jednostki z tego okresu (nawet model z MM). Dawno takich planów nie było. Grzesiu - też kupuję Modelarza gdzieś od '74r. i tak mi zostało do dziś, tj. co miesiąc kolejny numer. Nie zawsze znajdę coś dla siebie, ale tak już zostało. Hehe.

--
Pozdrawiam - SpecModel

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 3Strony:  1  2  3  ->  => 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024