killy9999
Na Forum: Relacje z galerią - 14 Galerie - 1
- 9
|
Ze strony by wynikało że chodziło mi o hangar H1. Kiedyś to się nazywało "Battle of Britain Hall" i była tam świetna wystawa maszyn z okresu Bitwy o Anglię z wystawionymi m.in Bf-110, Bf-109, He-111, Ju-87, Defiantem czy Blenheimem (tuatj fotki). Z tego co widzę na stronie to teraz porobili tam jakiś badziew, a samoloty porozwożono do innych muzeów, m.in. do Cosfordu (fotki). Szkoda.
A pokazy w Duxfordzie to faktycznie klasa sama w sobie. Niestety z powodów finansowych musiałem w tym roku odpuścić, ale w przyszłym sobie odbiję. Dla mnie osobiście najfajniejsze na stoiskach są grafiki lotnicze - jak się dobrze poszuka to można za kilkanaście funtów dostać bardzo eleganckie i dobrze oprawione rysunki.
W ogóle ponoć miał być P-38 na pokazach. Był? Jak byś miał jeszcze jakieś fotki z pokazów to chętnie obejrzę :-)
--
Ukończone: Bristol Beaufighter TF Mk.X, Hawker Tempest Mk. V, CR.714 C1 Cyclone, F4F Wildcat, Hawker Hurricane Mk I, DH-82A Tiger Moth, Curtiss Tomahawk Mk. IIB, P-38H Lightning, P-47 D-11 Thunderbolt, A-10 Thunderbolt II, Su-47 Berkut, PW-5 Smyk, Bachem Ba 349 Natter, M5A1 Stuart VI, U-boot Seehund
|