yanis
Na Forum: Galerie - 1
- 3
|
Sprzęt bardziej studyjno-statyczny, a nie do takich dynamicznych ujęć. Ale staram się, choć plecy potem bolą :) Głównym tematem wyjazdu był RIAT, a Duxford wyszedł niejako "przy okazji". Chciałbym kiedyś w pełni zaliczyć te pokazy. Pewnie jak ogarnę się ze zdjęciami (a trochę to potrwa) to rzucę jakąś foto-relację.
Na dzień dzisiejszy mam mała zagadkę (sam nie znam rozwiązania, ale może ktoś pomoże). W drodze na pokazy odwiedziliśmy malownicze klify "Siedem Sióstr". Jako że trafiliśmy na apogeum odpływu i morze odsłoniło kawał ziemi, mogliśmy zrobić sobie spacer plażą. Wtedy zauważyłem daleko od brzegu metalowy element zagrzebany w dnie. Nitowana konstrukcja sugeruje jego wiek. Pytanie, czy to jakiś element lotniczy? Wygląda na butlę/zbiornik czy coś w tym stylu. Trudno to zauważyć z brzegu bo kolorystycznie zgrywa się z otoczeniem. Musiałem użyć teleobiektywu, żeby to złapać. Podejść się nie dało ze względu na muł i wodorosty. Wielkość obiektu ciężko określić, ale oceniam ją na około 1m.
Wstawiam miniaturkę, która jest odnośnikiem do obrazka wielkości FullHD.
Taka niewielka rzecz, a ciekawość rozbudziła. A na koniec okaże się, że to jakiś zwykły boiler :)
--
Post zmieniony (21-07-18 21:14)
|