KARTON CAFÉ   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

Miejsce na rozmowy o rzeczach niekoniecznie związanych z modelarstwem kartonowym, tzw. "rozmowy kanapowe", ciekawostki, humor itd. Tu można się poznać lepiej i pogawędzić ze sobą.

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 6Strony:  <-  1  2  3  4  5  ->  => 
10-01-25 13:44  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 6
Galerie - 25

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

trzeba troche jadu dolać, bo sie tu nic nie dzieje ,)))

Jaroslaw jak najbardziej słusznie napisał Standard jako taki, został zdefiniowany już dawno temu i chyba nie ma co drążyć....

ale to jakaś jak widać chyba może gumowa definicja, bo sie daje rozciągać Std-plus, Std-waloryzowanydwarazy itd

dziwy to jakieś Panowie, dziwy, no bo ten wyśmiewany Std "prawdziwy", chcą sobie Panowie Waloryzatorzy Wszelacy( notabene budujący wspaniałe modele) chyba przywłaszczyc abo co , no bo nie reagują na stęki i omdlewania mlaskaczy i kadzielników-

Zamiast ich pogonić, co wy mie kadzicie, jaki standard ?, przeciez waloryzowalem, dorabialem !

To sie nadymają , mlaski i klaski liczą i prawią maluczkim, że to tak; a to tak, a to na styk

;)))

ps

Panowie, powyzsze to jeden z symptomow PB, nieuleczalny , ale jest pewne lekarstwo, na chwile tylko , ale jest

--
brystol jest gupi! lalalalaala!

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Barkasa, Pudło, Dornier X, Dornier Wal, Zegar,Zero, Przyczepa, Kommissbrot, Messerschmitt

Post zmieniony (10-01-25 13:46)

10-01-25 16:54  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Noo nie wiem...
Ja tam sobie rysuję i kleję co mi się podoba i jakoś nigdy nie miałem zamiaru sobie niczego zawłaszczać a nie reaguję na stęki bo nikt mi nie stęka i wgl mało kto mi się odzywa w wątkach więc problemu siłą rzeczy nie dostrzegam.
Owszem, czasami nie widzę sensu robienia relacji właśnie ze względu na brak krytyki a w zasadzie to brak jakichkolwiek interakcji...
Ale generalnie to mam świadomość, że jestem modelarskim marginesem więc po prostu robię swoje ;P

--
GG 6801515

10-01-25 22:52  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
Lukee 

Brystolu...
Po prostu wrzuciłeś temat mało, że się tak wyrażę kontrowersyjny. Najgorsze, że wszyscy co się tutaj zebrali (w oszałamiającej liczbie sześciu!) w zasadzie się ze sobą zgadzają :-)
Ale niech to.
Jaroslav - Jeżeli robi się doskonałe repliki to trudno by krytykowali. Ja mimo najszczerszych chęci przy ostatnim Wózku znalazłem tylko za bardzo ufajdoloną szmatę chyba :-) więc co się dziwisz? Spieprz coś albo nawyzywaj to będzie i krytyka. Akurat to Ty projektując i samemu sobie sterem żaglem okrętem będąc nie za bardzo możesz rozmawiać o standardzie. Tylko jako zewnętrzny komentator.
A wracając do tematu, to problem chyba się bierze stąd, że standardowo sklejony model ze starszych roczników czyli to co przewiduje wycinanka będzie po prostu "goły". Nawet w obecnie wydanych modelach pełnych drobnicy rzadko stosuje się np wycinane otwory przelewowe czy chociażby bulaje o przewodach lub rurach nie wspominając. Zwykle są one namalowane. Więc jak ktoś chce trochę model uplastycznić to musi dodać coś "od siebie" czyli wykroczyć poza klasycznie rozumiany standard.

11-01-25 20:47  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Ech.... Plan był ambitny ale chyba nici z mozolnie utkanej gównoburzy.... :(

--
GG 6801515

11-01-25 21:12  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 6
Galerie - 25

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

;))

co sie odwlecze to nie uciecze,

Jarosławie, akurat Twoich modeli nie dotyczy ta moja perfidna prowokacja, Twój komentarz również do tej prowokacji nie pasuje, jesteś czysty ;))

Apropo i notabene , nie jestem jakimś takim, co to ino czysty standard i nic więcej, nie mam absolutnie nic przeciwko wszelkiej waloryzacji modeli i tak samo jak Wy , panowie, uważam , że model powinien odzwierciedlać orginał,

I tak samo ja Wy, mlaszcze i klaszcze, jak widze wspaniale wykonane ,zdetalizowane i zwaloryzowane modele panów X, Y i innych.

Moja debilna prowokacja dotyczy czego innego

--

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Barkasa, Pudło, Dornier X, Dornier Wal, Zegar,Zero, Przyczepa, Kommissbrot, Messerschmitt

11-01-25 22:31  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Ależ dlaczego od razu "debilna"? Prowokacje wszelkiej maści są ze wszech miar wskazane!
- Integrują/antagonizują społeczeństwo...
-Zmuszają do wzmożonych interakcji ( po to w końcu gównoburze wymyślono by się każdy mógł poczuć w obowiązku napisania czegokolwiek...)
-Ożywiają forum (zwłaszcza moderatorów ;P )
-Wspomagają wysiłek intelektualny ( w końcu to nie takie hop-siup by adwersarza s*****ić nie używając wulgaryzmów ani epitetów...)
-Poprawiają krążenie co szczególnie ważne w okresie jesienno-zimowym ;P
-Wzmagają ciekawość ( czego to znowu innego ta prowokacja w końcu dotyczy? )

;P

--
GG 6801515

11-01-25 23:11  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 6
Galerie - 25

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

;))

no to powiem literackim od pana Fredry ,

czemu do dziurwy nędzy, ktoś, kto model waloryzował, malował , pododawał c-h wie co i ile , mówii , że to standard !!!?? plus abo waloryzowany , wstydzi sie abo co ?

:)

ps

Panowie, mnie to wisi koło pisi , jak kto sobie swój sposób nazywa, co mie do tego, każdy ma swój standard,

chciałem tylko wywołać malusią karczemną awanturke, ale sie nie udało i sie chowam do dziury

--

Post zmieniony (11-01-25 23:23)

12-01-25 20:18  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
TLB 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Galerie - 3

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 13

- 3

a widzieliście żaglowiec w standardzie? taki z papierowymi żaglami i "linkami" z papieru?

--
Feci quod potui faciant meliora potentes...

13-01-25 08:55  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
Lukee 

Widziałem. No może z wyjątkiem papierowych linek ale przecież wspominaliśmy tutaj, że standard to linki, druty wszelakie uwzględnione przez Projektanta przy wykonywaniu modelu...

Jarosławie - aż się poplułem... Zwłaszcza przy czwartym podpunkcie... :-) Poprawiłeś mi krążenie :-D

13-01-25 10:57  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
Rafael 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 12
Galerie - 6

- 2

Jaroslav napisał:
-Ożywiają forum (zwłaszcza moderatorów ;P )

A potem moderator musi czytać wszystko i wyłapywać wulgaryzmy. Ech...

Wbrew pozorom temat zaproponowany przez Brystola taki głupi nie jest i wielokrotnie wracał na łamy forum, a i wielokrotnie miałem okazję uczestniczyć w różnych dyskusjach, zarówno od strony modelarza, jak i tego, co modelarską pracę ocenia. I powiem Wam, że granica potrafi być bardzo płynna ;)

--
Pozdrowienia
Rafael
LSM member ;)

Dobry modelarz sklei model każdego, nawet najgorszego projektanta.
Dobry projektant zaprojektuje model który sklei każdy, nawet najgorszy modelarz.
Kat

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 6Strony:  <-  1  2  3  4  5  ->  => 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024