KARTON CAFÉ   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

Miejsce na rozmowy o rzeczach niekoniecznie związanych z modelarstwem kartonowym, tzw. "rozmowy kanapowe", ciekawostki, humor itd. Tu można się poznać lepiej i pogawędzić ze sobą.

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1 
06-03-25 10:30  Zdjęcie ORP Generał Haller z forum.odkrywca.pl
Max 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 1
Galerie - 1

Nie wiem czy to nasz forumowy kolega Wojciech Cięciwa (na w/w forum jako cieciwa) zadał pytanie o to zdjęcie

Tu ujęcie pod innym kątem

Jak widać to ORP Krakowiak i ORP Generał Haller. Obydwie fotki można znaleźć na stronie NAC w takiej właśnie rozdzielczości.
Ta pierwsza podpisana jako " Okręty Marynarki Wojennej przy gdyńskim molo. Z prawej kanonierka ORP Generał Haller".
Przy drugiej fotce jest data 1921-36.
Niestety na forum odkrywca niejaki pan f..... dość często zamieszcza fotki bez podpisu.
Piszę tu ponieważ na forum odkrywca nie jestem zarejestrowany.

--
Pozdrawiam-Max - Marek

W budowie - Fuchu Maru skala 1/200
Gotowe -USS Michael Monsoor , JMSDF Hyuga

06-03-25 12:25  Odp: Zdjęcie ORP Generał Haller z forum.odkrywca.pl
Akra 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5

- 2

Oryginał - nieco poprawiona jakość - wersja podkolorowana:

, ,

, ,

--

07-03-25 17:14  Odp: Zdjęcie ORP Generał Haller z forum.odkrywca.pl
Wojciech Cięciwa   

Witam,

Tak ja pytałem o te zdjęcia, podobnie jak o całą masę innych.
Po dłuższej dyskusji jaka się wywiązała po jednej z takich wymian zdań po publikacji zdjęć doszliśmy do swoistego konsensusu, że lepiej opublikować zdjęcie nawet bez opisu, niż go nie publikować.
Zdjęci raz opublikowane raczej nie zginie bo internet nie 'zapomina' może być ciężej coś znaleźć, ale to jest gdzieś (patrz moje poszukiwania ramy do kuchni polowej wz. 31 sam).

Za te zdjęcia dziękuję.
Pięknie na nich widać zwłaszcza molo. Powinno mi to pozwolić poprawić model który zrobiłem jakiś czas temu.
Bardzo dziękuję.

--
Zakład doświadczalny i biuro projektowe - ZAMKNIĘTE bezapelacyjnie do odwołania.

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1Strony:  1 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024