Winek
Na Forum: Relacje z galerią - 8 Galerie - 16
- 10
|
Witam Kolegów
Kolega Janisz założył wątek, więc można w temacie podyskutować.
Osobiście nie byłem dlatego trudno mi było inicjować temat, ponadto nie wypadało wychodzić przez szereg.
Na podstawie otrzymanych list z wynikami, mając trochę czasu, mogłem przygotować trochę statystyk i od nich chciałbym zacząć.
Mistrzostwa odbywały się ogólnie w klasach C Navigi ale modele były faktycznie klasyfikowane w następujących klasach:
C-1, C-2 + C-2 junior, C-3-A + C-3-A junior, C-3-B, C-3-C, C-3-D, C-4-A, C-4-B + C-4-B junior, C-4-C, C-4-D, C-5 + C-5 junior, C-6, C-7 + C-7 junior, C-8 + C-8 junior.
Razem 20 klas. Prawdę mówiąc nawet nie wiem co to za podklasy w C-3 i C-4. Może ktoś z Kolegów by to wytłumaczył?
W Mistrzostwach w powyższych klasach sklasyfikowano 220 modeli, najwięcej 48 w C-8 (ale 41 seniorskich), 44 w C-6 i 25 w C-7 (w tym 23 seniorskie).
W Mistrzostwach startowali modelarze z 8-miu państw z ilością modeli - Bułgaria 28, Chorwacja 7, Czechy 20, Kazachstan 7, Polska - 38, Rumunia 102, Ukraina 17, Włochy 1.
Komisja Sędziowska przyznała 209 medali w tym 74 złotych, 79 srebrnych, 56 brązowych.
Jak na tym tle wyglądała Reprezentacja Polski?
Zdobyliśmy 37 medali w tym 27 złotych, 7 srebrnych i 3 brązowe.
Nasz kraj reprezentowało 24 modelarzy w większości klas, z pominięciem C-1, C-2 junior, C-3, C-4-A, C-4-B junior, C-4-D, C-5, C-7 junior, C-8 junior.
Musimy stawiać na naszych juniorów.
Tyle na chwilę obecną.
Jeśli będzie zainteresowanie innymi danymi porównawczymi, mogę później je także zaprezentować.
--
Pozdrowienia dla wszystkich
Winek (WiesławK)
Post zmieniony (31-10-24 13:36)
|