ABC PROJEKTOWANIA   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

Nauka projektowania przy wykorzystaniu różnych programów, doskonalenie technik i tricków związanych z projektowaniem modeli kartonowych. Zrób To Sam - czyli samodzielne projektowanie dodatkowych elementów. Rozwijanie siatek brył. Zmiana kolorystyki, powiększanie i zmniejszanie.

Uwaga! W tym dziale nie wpisujemy postów: "kartonowych", relacji z budowy (dopuszczalne relacje z procesu projektowania). Informacje o programach wpisujemy wyłącznie w zakresie bezpośrednio związanym z konstruowaniem modeli kartonowych.

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 4 z 5Strony:  <=  <-  1  2  3  4  5  -> 
12-03-25 01:28  Odp: [model] Przyczepka towarzysząca dla czołgów TK-3/TKS
Wojciech Cięciwa   

Powinno być TUTAJ

--
Zakład doświadczalny i biuro projektowe - ZAMKNIĘTE bezapelacyjnie do odwołania.

12-03-25 07:09  Odp: [model] Przyczepka towarzysząca dla czołgów TK-3/TKS
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

No popatrz, zupełnie zapomniałem że ją masz...

--
GG 6801515

12-03-25 08:41  Odp: [model] Przyczepka towarzysząca dla czołgów TK-3/TKS
Wojciech Cięciwa   

Mam sporo różnych modeli ...
Min innymi mam też modele Invalda (tak to się chyba pisze - jeśli nie, bardzo, bardzo przepraszam) chciałem zgromadzić je wszystkie w jednym miejscu, żeby nie odeszły w niepamięć wraz ze swoim twórcą.

--
Zakład doświadczalny i biuro projektowe - ZAMKNIĘTE bezapelacyjnie do odwołania.

12-03-25 09:53  Odp: [model] Przyczepka towarzysząca dla czołgów TK-3/TKS
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Wiem, po prostu już zapomniałem że wysyłałem Ci wersję ostateczną do druku...
Inwalda... Andrzej to był nasz rodak z antypodów nooo i przede wszystkim świetny projektant nietuzinkowych tematów...
Gdzieś widziałem że ktoś kończy Jego projekty (przepraszam kolego że nie pamiętam Twojego nicka- robisz kawał wspaniałej roboty👍 )

--
GG 6801515

13-03-25 18:44  Odp: [model] Przyczepka towarzysząca dla czołgów TK-3/TKS
marcinbielarz   

Panowie bardzo Wam dziękuję za szybką odpowiedź, ale przede wszystkim za Waszą pracę przy projektowaniu modeli. Chylę czoła i zabieram się do sklejania. Przyczepka to mała rozgrzewka przed pzinż 152. Trzymam kciuki za dopieszczanie tego modelu. Jeżeli dysponujecie innymi modelami, zwłaszcza konstrukcji znad Wisły to może warto ubogacić dział szufladki, bo na ten moment ilość dostępnych tam modeli jest daleka od imponującej :) Na marginesie, wiadomo czy rozważał ktoś podejście do pzinż 302?

13-03-25 22:13  Odp: [model] Przyczepka towarzysząca dla czołgów TK-3/TKS
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Wojtek, widziałeś?!? Jeszcze nas zwyzywał... Cyt: "Panowie..." 😂
PS: Przyczepa (drewniana) już jest w szufladkach. Kolejne też będą... Albo u Wojtka albo na forum.
Na zdrowie👍

--
GG 6801515

14-03-25 19:40  Odp: [model] Przyczepka towarzysząca dla czołgów TK-3/TKS
Wojciech Cięciwa   

No widziałem ...
I sam nie wiem, co powiedzieć.
Z jednej strony "młody" to już nie jestem ..55+ "pękło", z drugiej strony osobiście chyba się nie znamy (z Marcinem) więc używanie formy grzecznościowej "Pan" jest chyba na miejscu ...
[Tak abstrahując od tego wszystkiego - Wojciech dali Mi na imię :D - I tak, to jest zgoda na mówienie/pisanie do mnie po imieniu.]

U mnie były/są dlatego żeby można było z nich korzystać.
Co do innych konstrukcji II RP - mam ich 'rozgrzebanych' aż za dużo i jak tylko wspomnę o jakiejś 'nowej' to ta dwójka której teraz mnie pilnuje, żebym pracował przy PZInż 322 (za co jestem Im ogromnie wdzięczny, bo chyba najlepiej pracuję 'pod presją') zaczyna 'ziać ogniami piekielnymi' i odgania wszystko.
A planów na konstrukcje polskie jest dosyć dużo ...
Ale nie będę zapeszał pisząc co to za pojazdy...

--

14-03-25 20:33  Odp: [model] Przyczepka towarzysząca dla czołgów TK-3/TKS
marcinbielarz   

Śledzę postępy w tych "rozgrzebanych projektach", piękna sprawa. Jeśli mogę prosić namiary na inne miejsce gdzie publikujesz będę wdzięczny :) Wracając do modelu, spotkałem się z opinią, że w projekcie brakuje dwóch resorów i trzeba wydrukować dwa arkusze wycinanki. Waszym zdaniem powinien być jeden czy dwa resory na stronę?

16-03-25 22:51  Odp: [model] Przyczepka towarzysząca dla czołgów TK-3/TKS
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Oczywiście dwa resory na stronę....
Wybacz, pliki są sprzed 14-tu lat i nie przyjrzałem im się ponownie... Mój błąd, poprawiony plik już poszedł do podmiany a tak btw. To szkoda że nikt mi nie zwrócił uwagi tylko gdzieś pokątnie rozsiewa opinie...
Trochę to słabe, tym bardziej,że nigdzie nie widziałem by ktokolwiek to kleił a i złamanego grosza od nikogo za to nie wziąłem...

--
GG 6801515

16-03-25 23:32  Odp: [model] Przyczepka towarzysząca dla czołgów TK-3/TKS
Wojciech Cięciwa   

Typowe "polskie piekiełko" - "Aby tylko sąsiad nie miał lepiej...to mu dokopać."

--

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 4 z 5Strony:  <=  <-  1  2  3  4  5  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024